Αδειάζει το «τραπέζι» της εστίασης | MyThalatta
Piraeus, Greece
Coming Soon
info@mythalatta.com

Αδειάζει το «τραπέζι» της εστίασης

Αδειάζει το «τραπέζι» της εστίασης

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
semm@naftemporki.gr

Στενεύει ο οικονομικός κλοιός για τις επιχειρήσεις εστίασης, ενώ καθώς τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας επεκτείνονται σταδιακά σε πολλές περιοχές πλήττουν κυρίως μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά.

Χωρίς ζήτηση πάντως, τα όποια μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, ειδικά σε νησιά και τουριστικές περιοχές που επηρεάζονται από τα τοπικά lockdown, δεν φέρνουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, όπως εξηγεί στη «N» ο Γιώργος Κουτρουλιάς, επικεφαλής του ομίλου Palmie Bistro. Τονίζει δε ότι το μεγαλύτερο πλήγμα για τον κλάδο είναι η έλλειψη τουριστών στη φετινή σεζόν. Σημειώνεται επίσης ότι καθώς τα περιοριστικά μέτρα επεκτείνονται σε ολοένα περισσότερες περιοχές, καλύπτοντας και μεγάλα αστικά κέντρα, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι φόβοι ότι «στοχοποιούνται» συγκεκριμένοι προορισμοί ή ότι «αδειάζουν» νησιά, αφού δεν υπάρχει πλέον ασφαλής προορισμός ή περιβάλλον χωρίς περιορισμούς, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται εντός αλλά και εκτός συνόρων. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Κουτρουλιά, έχει να κάνει με τον αιφνιδιασμό της αγοράς από την έξαρση της πανδημίας νωρίτερα από το φθινόπωρο, όπως αναμενόταν.

Τα μηνύματα από τη Μύκονο και τη Χαλκιδική, από αθηναϊκές αλυσίδες εστίασης με παρουσία σ’ αυτές τις περιοχές, καταδεικνύουν ότι οι τοπικές αγορές είναι «μουδιασμένες». Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται μέτρα ενίσχυσης των δομών και στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων. Ενδεικτικές είναι άλλωστε οι αναφορές του δημάρχου Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη, προς τον πρωθυπουργό, σε συνέχεια των περιορισμών που επιβλήθηκαν στην τοπική αγορά στις αρχές Αυγούστου. Με επιστολή του ζητά να ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων του νησιού, καθώς και του τοπικού δήμου, να διασφαλιστεί η στελέχωση και ορθή λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου και εν τέλει η Πολιτεία να βρίσκεται αρωγός δίπλα σε κάθε δήμο, ο οποίος είχε την ατυχία να πληγεί από απροσδόκητες συνέπειες της ανεξέλεγκτης διασποράς του κορονοϊού Covid-19 το φετινό καλοκαίρι…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *