Αλεξάνδρα Γκανά: το”κλείστε τα όλα” δεν είναι λύση!

Αλεξάνδρα Γκανά: το”κλείστε τα όλα” δεν είναι λύση!

Συμφωνούμε όλοι νομίζω ότι το FaceBook είναι ο αντικατοπτρισμός της κοινωνίας μας πλέον.
Διακρίνουμε ανθρώπους που δεν ´μιλανε ´ ( = γράφουν ) πολύ , ανθρώπους που αστειεύονται συχνά , ανθρώπους που ασχολούνται με πιο επιστημονικά θέματα … για όλους είναι η ζωή και για όλους υπάρχει χώρος σε αυτή την διαδικτυακή πλατφόρμα .

Αυτές τις ημέρες που το αγαπημένο μας θέμα είναι η πανδημία και οι συνέπειες, διαβάζω από μεγάλο ποσοστό «κλείστε τα όλα» , «βγάλτε έξω τον στρατό»…. μα είναι δυνατόν ; 😕

Διαβάζω επίσης θεωρίες συνωμοσίας , ανυπόστατα γεγονότα που κάποιος φίλος φίλου είπε σε κάποιον και κομματική ανούσια αντιπολίτευση που επιβεβαιώνουν πόσο μας αρέσει να νιώθουμε ότι τάχα κάποιος μας περνάει για χαϊβάνια αλλά εμείς ´δεν μασαμε ´ … δεν τους πιστεύουμε .

Κάπου χάνουμε πάλι το αυτονόητο και τη λογική …
Υπάρχει μια νόσος που σκοτώνει ανθρώπους με καταπονημένο ανοσοποιητικό οργανισμό και προσπαθούμε να τους προφυλάξουμε …

Υπάρχει και μια οικονομική καταστροφή , δεν την έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη . Όσο μεγαλύτερο διάστημα υπάρχει η καραντίνα παγκοσμίως τόσο μεγαλύτερη θα είναι η καταστροφή .

Εκείνοι που φωνάζουν να τα κλείσουν όλα πόσο νομίζουν ότι θα αντέξει το κράτος να καλύψει βασικές ανάγκες εκείνων που δεν εργάζονται ; Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις πόσο θα καταφέρουν να βοηθήσουν όταν η παραγωγή έχει μειωθεί τόσο ;

Και εκείνοι που φωνάζουν «μείνετε όλοι μέσα ούτε στις δουλειές σας να πηγαίνετε» ας καταλάβουν ότι τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα του κινδύνου και όχι για να καλύψουν διάφορες αιτίες εκτός της σοβαρότερης ( πανδημίας ) για να μην πάει κάποιος στην δουλειά του .

Με λογική, παιδιά …. είμαστε σε καλό δρόμο. Συνεχίζουμε να #μενουμε_σπίτι και να περιορίζουμε τις εξόδους ώστε να καταφέρουμε το Πάσχα να ξαναξεκινήσει η οικονομία μας . Διαφορετικά , οι συνέπειες θα είναι τραγικές όχι τόσο για τους έχοντες ( όπως νομίζουν δυστυχώς πολλοί ) αλλά για το 80 % των ανθρώπων παγκοσμίως !

Ααα… και αυτό με τα προσωπικά δεδομένα στο FB , σταματήστε να το αναπαράγετε , δεν ισχύει . Ο,τι θέλει να βρει κανείς για εμάς ή τις συνήθειές μας, μπορει πανεύκολα γιατί ήδη με τον τρόπο ζωής μας το έχουμε επιτρέψει 😉

Καλημέρα σε όλους .

Η κ.Γκανά ασχολείται με την Ναυτιλία είναι operational manager στην GANMAR SHIPPING, είναι Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της ΝΔ.

Leave a Reply

error: Content is protected !!